maandag 28 mei 2012

zwangerschaps update


Een soort van klaag update, wees gewaarschuwd ; )

clichés

Deze zwangerschap word ik er mee doodgegooid.
Nu bijna 26 weken zwanger word mij best vaak gevraagd of ik nog 1 of 2 weken moet.

Hoe frustrerend is het dan te moeten melden dat ik nog 4 maanden te gaan heb.

Ook een terugkerende vraag, weet je zeker dat er maar 1 in zit? (of zijn het er 2 of zelfs 3?)

Ik ben enorm, en zo voel ik me ook.....
ik hoor dat dat wel vaker voorkomt  bij een derde, daarnaast waren  mijn andere kinderen allebei 9 pond, dus de ruimte zou er wel zijn.

Elke dag vragen verschillende lieve mensen mij hoe het met me gaat, en natuurlijk vind ik dat lief, het zou ook niet leuk zijn als niemand wat vraagt, maar als ik mezelf dan hoor, dan voelt het alsof ik alleen nog maar klaag.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dankbaar voor het kindje in mijn buik, maar ik vind het zwaar.
Ik heb last van mijn bekken en daarbij ook de andere klachten van een zwangerschap blijven een beetje hangen.


Daarom probeer ik maar te denken
C'est la vie

We leven van dag tot dag, en zien wel wat de rest brengt,

en er komt op een dag een klein wonder kindje uit, dat weet ik zeker ; )

10 opmerkingen:

 1. Klagen mag best! Het is toch ook niet niks een kindje bouwen! Sterkte!
  xoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik vond mijn tweede zwangerschap ook zoveel zwaarder dan de eerste. Mensen vroegen hoe het ging en verwachtten een "goed". Maar meestal kregen ze "mhaw" :D. Een troost, nu Elke is geboren voel ik mij weer kiplekker - op wat kleine bekkenproblemen na. En inderdaad een klein wonderkindje, hoewel klein...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klagen mag; sterker nog..klaag jij maar van je af; kun je weer genieten als je het even van je af hebt geklaagd!
  (hoop ik) Succes nog de komende 4 mnd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zwanger zijn is ook gewoon zwaar. Ik vond mijn beide zwangerschappen niet echt leuk zullen we maar zeggen, en ik zou het zo voor de derde keer doen (en misschien wel een vierde keer ook). Want zo'n klein wonderkindje.... oei dat is het wel waard hoor! En mensen die commentaar leveren op de grootte van je buik, die verdienen een fijne klaagzang ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meid, klaag maar lekker! Dat mag best!
  Ik was bij Jikke ook enorm en kreeg dezelfde vragen op me afgevuurd, tot 4ling aan toe....hihihi
  Diepe zucht en laten gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond het bij kindje 2 al best zwaar, dus ik snap je gevoel. En als je wilt klagen, gewoon doen. Het is ook niet niks allemaal. Gelukkig weet je dat je er straks een klein wondertje bij hebt. Dat maakt het hopelijk wat draaglijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Arnika-Je klaagt maar als je wil. Jij bent de draagster en hebt het te verduren en inderdaad hoe zwaar het ook is-uiteindelijk heb je alles er voor over-good luck-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken de klachten. Zes keer zwanger geweest en het zes keer allemaal aan moeten horen. Volgens mij is het een soort standaard riedeltje omdat mensen niet willen zeggen: goh wat ben je dik zeg. Dan klinkt dit een stuk aardiger.

  Maar ja... troost je... over vier maanden ben je er weer van af, dan zitten ze allemaal te oelepoelepoele boven de wieg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In tegenstelling tot wat iedereen wil geloven (of wordt voorgehouden) zijn een zwangerschap en een (pasgeboren) baby géén rozengeur en maneschijn. Het is simpelweg een periode waar je doorheen moet, met zware dagen en slapeloze nachten. Dus: klagen mag -en moet- voor je mentale gezondheid.
  Maar... wat zou ik het zo graag nog eens allemaal mogen meemaken! in ruil voor een gezond boeleke. Heel wat vrouwen zijn gewoon jaloers van jouw dikke buik, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje, wat herkenbaar... Vond het zo erg als mensen iedere keer weer vroegen of ik n tweeling kreeg. En dan ook nog in ongeloof uitroepen dat het toch echt niet mogelijk was dat ik nog zo lang moest, man man man... Het is ook zwaar. En het is ook niet erg, maar toch.
  Maak eens een afspraak voor een ontspanningsmassage, doet wonderen, heeft mij erg geholpen. Reiki is ook erg lekker, heb al behoorlijk wat zwangeren behandeld met veel mooie resultaten.
  Rustig aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen