woensdag 11 juli 2012

vandaag

Vandaag ging zoonlief op schoolreis, en ik ging mee.
Samen met nog een hele boel ouders anders had ik dat niet aangedurfd met mijn 32 weken buik.


Eerst liepen wij het pad van Theodoor in Orvelte, echt een aanrader als je van buiten in de natuur uitjes die niets kosten houd. Het staat er vol met verschillende granen.

De kinderen kregen een opdracht mee, ze moesten boekweit, tarwe, korenbloem, kamille, gerst en zo nog meer verzamelen en een gedicht schrijven over het graan.


Daarna mochten ze pannenkoeken proeven, de ene van tarwe en de andere van boekweit, zodat ze het verschil konden proeven.

Na het pad van Theodoor gingen we door naar de zwemplas, waar de kinderen mochten spelen in het zand. En in de stromende regen werd er gezwommen en gespeeld, maar daar deed ik dan weer niet aan mee, dat zag ik niet zo zitten. Dus vanaf de kant zat ik op een stoeltje de boel in de gaten te houden, en wat genoten ze, want zwemmen in de regen, dat is echt leuk.

En wat nou het mooie is van zo'n schoolreisje, er werd gezegd na afloop, 'dit was het leukste schoolreisje ooit.'

 Wat is het toch fijn dat we niet naar pretparken gaan maar dat onze kinderen juist dit soort uitjes zo waarderen.

11 opmerkingen:

 1. Mooie buik! :-) Goed zeg, zo'n schoolreis. Deden ze dat op de school van mijn meiden ook maar zo... al die over-the-top-pretpark-achtige activiteiten, ik hou er niet van, en kleuters raken er alleen maar overprikkeld van, terwijl ze minder heftige uitjes net zo leuk vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een bijzondere schoolreis!! Heel gaaf om juist zulke eenvoudige dingen met kinderen te doen. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld!!! 'Gewoon' zwemmen.. maar dan in de regen!! Zullen ze vast&zeker nooit vergeten!!
  Xx Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de lagere school van mijn dochters hebben ze ook vaak de meest 'eenvoudige' uitjes. Toch blijven er altijd ouders die het stom vinden dat hun kind niet naar een pretpark gaat met een schoolreisje..... Tja het genieten zit hem in de dingen leren beleven die het leven geeft. Niet altijd maar die achtbaan etc....ook leuk voor een keer maar vaak weten kinderen niet wat ze moeten doen in de regen.....nou gewoon spelen en als ze nat zijn met droge kleren op de bank verwent worden!
  Dat is pas genieten.

  Liefs Francoise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he, die Vrije School schoolreizen. Liam deed met zijn klas een speurtocht in het bos, n.a.v. het verhaal van Franciscus en uiteindelijk moesten ze door het oplossen van een puzzel schatgraven op het strand. En daarna zwemmen in zee natuurlijk! Soms roept ie weleens dat ie veeeeeeeel liever naar Duinrell of weetikveel gaat, maar dan weet ik dat ie daar als ie volwassen is heel anders over denkt, was bij mij namelijk precies zo! Leve het echte spelen! En wat heb je een prachtige buik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt als een heerlijk reisje! En ik zei het laatst ookal tegen iemand. Het is zo fijn dat de schoolreisjes niet zo over de top hoeven te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke schoolreis! En geniet nog van je buik ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie buik! *zucht*
  Heerlijk zo'n leuk en leerzaam schoolreisje. Deden ze dat maar meer idd. Wij wonen gelukkig al lekker vrij en ruimtelijk en je ziet dan ook dat de kinderen daar enorm van genieten. Het is al snel genoeg..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig zo'n schoolreisje. Daar kun je zelf ook enorm van genieten! Het pad van Theodoor heb ik ook al eens gelopen, erg leuk om te doen. Succes met de laatste weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt als een leuke schoolreis. En wat een Mooie bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke versiering van je buik, die bloemen :)
  Groetjes, Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh dat klinkt helemaal leuk! Zal eens kijken of het wat is om met mijn Meisje te doen in de vakantie... Op haar school geen natuurmensen zullen we maar zeggen..

  BeantwoordenVerwijderen