donderdag 25 juli 2013

Zomervakantie en werken op de Bso

Eigenlijk is het niet echt een straf, om te werken met kinderen.
En dan ook nog, in hun vrije tijd. Ze hoeven niet veel, mogen zelf kiezen wat ze willen doen.
Maar dingen aan dragen mag altijd.
Mijn baan heeft best veel vrijheid. Als ik een zwembad wil neer zetten doe ik dat, als ik zin heb in wandelen gaan we dat doen. Meestal krijg ik de kinderen ook wel enthousiast.
Het zelfde werkt dat met knutselactiviteiten. Ik begin ergens aan, meestal komen ze vanzelf kijken wat ik doe en schuiven ze aan.


Afgelopen weken hebben we veel buiten gespeeld, zwembadjes er bij en de waterslang. Lekker afkoelen want het was soms zo warm dat je binnen en buiten slecht kon zijn.


Ook deden we een natuurzoektocht. We zochten dingen uit de Natuur, ze kregen allemaal een papier mee en we maakten een wandeling, iedereen een emmertje mee. 

Picknicken en daarna bloemen en zo meenemen om vervolgens mandala's van te maken, dat werkt best wel rustgevend.


vandaag maakte ik diamanten, van goudpapier en een goede permanente stift, we maakten er een ketting van, iedereen ging rijk naar huis ;-)Nu heb ik vakantie, ondanks dat ik het werken met kinderen erg leuk vind, ook heel fijn ;-)6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie takken! Enne.... eindelijk dan; VAKANTIE!! Genieten Arnika!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige dingen maakte je met je leenkinderen. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie takken met bloemen!
  Geniet van je vakantie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh-ik herken het gevoel van werken met kinderen. Maar dan wel werken met hart&ziel zoals ik bij jou zie-helaas is dat niet overal zo. Die beschilderde stokken zijn geweldig-staan op mijn want to-lijst. Mooie vakantie gewenst-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele fijne vakantie! Geniet ze!
  Wat ben je toch creatief en wat boffen de kindjes met zo'n creatieve juf, lijkt me inderdaad een leuke baan, heb het vroeger ook wel eens overwogen.

  Liefs,
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen