dinsdag 5 mei 2015

Daar waar dromen werkelijkheid kunnen worden

Och jonge, 
Wat ik toch heb gevonden op de rommelmarkt, ben er nog van ondersteboven. Een rolleiflex!!! 
Ik heb altijd gedacht dat ik nooit zo'n mooie Rolleiflex zou kunnen kopen. En we hebben hem na laten kijken. Hij blijkt zeldzaam, doordat hij een white face heeft. En dat is dan weer heel erg gewild onder verzamelaars. Hij is in uitstekende conditie, geen gekkigheid. Hij vertelde ook dat hij er niet mee zou durven fotograferen. Juist omdat elk krasje de waarde verminderd en dat wil je dus niet.  Er zat nog film in. Ben benieuwd of er wat op staat. En of hij niet vergaan is door de jaren. Vandaag hebben we er een rolletje in gedaan en och wat is dit een mooi apparaat, 
Alles klopt eraan. Ja ik hoor jullie denken maar ik ga toch deze camera gebruiken, hallo, deze kans krijg ik nooit meer, dus ja ik beloof dat ik er zuinig mee omga. En als ik er belabberde foto's mee maak dan zal ik er nooit weer een rolletje in draaien, en hoef ik ook nooit weer een rolleiflex om mee te fotograferen en dan zet ik er wel eentje, die wat minder waard is, tussen de rest van mijn verzameling, om fijn naar te kijken.

De rolleiflex heeft twee ogen,  1 lens om door te kijken en 1 lens waardoor het licht valt wat op het negatief valt. Ze noemen deze camera's wel TLR camera's. Twins lens reflex. Je hebt boven in een zoeker, die laat je het beeld zien wat je fotografeert, bijna net als digitaal dus. Tijdens het fotograferen hang je er dus boven en zie je live wat je aan het doen bent. En dat met een toestel uit 1971.
 Er gaat 120 mm film in, en nu ben ik bezig met mijn eerste 12 foto's te maken met een Rolleiflex, woei spannend hoor.
3 opmerkingen:

  1. Geweldig voor je, Arnika! Veel plezier ermee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

    BeantwoordenVerwijderen