zaterdag 14 november 2015

Hippies

Gisteravond ging ik naar bed, ik kreeg nog vaag wat mee, van gijzelingen in Frankrijk, 
het drong niet goed tot me door. Toen ik vanmorgen wakker werd, 
was manlief boos, zo boos, hij had vannacht een tijdje het nieuws nog zitten volgen. 
Hij melde me dat het erger was dan dat ik in eerste instantie dacht, 
dat er heel veel doden waren gevallen, wat hij vertelde raakte me, ik was echt even ondersteboven. 
En nog steeds.

Ik had vandaag een drukke dag, was de hele dag weg, en toen ik vanavond thuis kwam keken we het nieuws,  voor mij de eerste keer.  Ik heb serieus zitten huilen. Huilen om de huilende mensen, al dat verdriet, de angst, en ook huilen om de man op zijn fiets, die achter zijn fiets zijn vleugel mee had en bij het theater, daar waar gisteren een groot drama had plaats gevonden, Imagine ging spelen. Hij speelde, gaf geen commentaar, en fietste na zijn lied weer weg met zijn piano. 

Ik kreeg laatst een reactie op mijn blog, het blogje over wat ik schreef over vluchten. 
Stelletje hippies werd er gezegd. En nee het was geen vriendelijke boodschap. 
Ach denk ik dan, ik reageer niet, actie leidt tot reactie toch?
Je hebt altijd voor en tegenstanders. 
Aan negatieve reacties besteed ik geen aandacht, ik reageer er niet op, en verwijder ook niet. 

Vandaag dacht ik weer aan het commentaar, want de hele discussie over de vluchtelingen is natuurlijk weer gaande. Een discussie die voor mij wel klaar is, Want de mensen die vluchten maakten dagelijks dat mee wat er nu in Parijs is gebeurd. Elke dag angst voor aanslagen. Die mensen betalen veel geld om naar een land te gaan waar je veilig een boodschap kan doen, daar waar je dus niet elke minuut van de dag in angst hoeft te leven. Rotte appels zitten overal. En ja misschien zitten die ook tussen de vluchtelingen, maar ook hier in Nederland zullen er altijd goede en slechte mensen zijn.

Laten we een nieuwe generatie hippies beginnen, laten we onze krachten bundelen. Zullen we laten zien dat het ook om liefde kan draaien in de wereld. 
Nee we hoeven niet ons okselhaar te laten staan, of met iedereen naar bed,
maar de liefde, liefde is toch de boodschap.


8 opmerkingen:

 1. Ik scheer lekker mijn okselhaar heb 1 man maar verder hippie in hart en nieren ;)
  Mooi verwoord....
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanochtend in de auto, onderweg naar waar jij ook was, hoorde ik een paar woorden vanuit de radio, maar kreeg niet mee waar het om ging. Inderdaad de rest van de dag was druk bezet en pas vanavond kreeg ik mee wat er aan de hand was. Ik heb even geen woorden meer....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was ook daar waar jullie waren en zag de beelden pas op het journaal.
  En vraag me af hoe het toch zo ver kan komen. Hoeveel haat moet je voelen om tot zoiets in staat te zijn...
  Je beschrijft precies wat we nodig hebben, mooi gezegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Huh... stelletje hippies? Omdat je nadacht over vluchtelingen? En daar een mening over vormde? Ik sta werkelijk versteld... Eigenlijk maakt het me niet boos, maar juist sterk! Laat mij dan ook maar een Hippie zijn! Ik draag die kroon dan met trots, ook al heb ik ook geen extra mannen (behalve mijn stuurman en dat al meer dan 25 jaar ;) en tja, dat okselhaar... ;o) en waarschijnlijk ook geitenwollen sokken?? Power to the hippies, als iedereen zo verdraagzaam zou zijn zouden dit soort ongelofelijk haatdragende wreedheden ook niet voorkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hippie It Is. Make LOVE not war...
  Ik ben gewoon veel te laat geboren. Of gewoon in de verkeerde tijd. Ik ben het HELEMAAL eens met jouw blogje!! Dikke kus!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was ook een vluchteling die een Bom liet ontploffen in Parijs !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, écht niet! Deze mannen kwamen geen asiel zoeken in Parijs. Zij kwamen doelbewust dood en verderf zaaien en onschuldige mensen ombrengen. Zij zijn misschien ooit vluchteling geweest in Europa. Onze westerse landen hebben ze dan welkom geheten en ook een kans op een nieuwe toekomst. Een toekomst zonder oorlog of wellicht een toekomst met perspectief op een baan. Misschien dat niet iedereen even blij was en is, met hun komst. Dat is reëel. Er zitten vele kanten aan het vluchtelingenverhaal. En al die verhalen mogen verteld en gedeeld worden. Maar, je verhaal of ideologie willen opleggen door middel van haat? Door terroristische aanslagen te plegen op onschuldigen? Zo iemand noem ik geen vluchteling meer... Die heeft in mijn ogen zijn status als vluchteling verspeeld.

   Verwijderen