zaterdag 2 juli 2016

Sint jan

Het was even spannend, of het droog zou blijven, van echt zomer weer kunnen we nog niet spreken. De dag voordat we Sint jan gingen vieren was het erg onstuimig. De hoosbuien denderden de lucht uit. Maar het kwam goed, het zonnetje scheen, de lucht was prachtig.Even voor jullie beeld; stel je voor; een tuin, zo mooi dat je ze vaak alleen in de tijdschriften ziet, met ooievaar en baby ooievaar op nest, met een prachtige vijver, fruitbomen en bloemen in echt alle kleuren. Daar vieren wij met onze school al jaren Sint Jan. We nemen onze kleedjes mee, en iedereen draagt een mooie krans van gras en bloemen. We vieren de zomer. Er staan drie prachtige tafels, met allemaal lekkere maaltijden. De meeste mensen doen echt hun best, die kokkerellen de hele middag, er staan zoete dingen, hartige dingen, fruit er is van alles. We delen alles met elkaar. We dansen met elkaar, en daarna springen we over het vuur. Een klein vuurtje, is het meer, maar ik verzeker je, je voelt de warmte echt wel aan je voeten. De sfeer is opgetogen, de trommels denderen door de tuin heen, en een voor een springen we over het vuur.Het is mooi om te zien dat Linus echt onder de indruk was van het vuur, 'oh mama, spannend he' zei hij met knalrode wangen tegen me. Ik vind Sint Jan het mooiste feest,
vooral de saamhorigheid, het heerlijke eten, de symboliek, en natuurlijk de bloemenkrans,
het instant hippie gevoel, en niemand die dat gek vind. Want we hebben dat allemaal.
7 opmerkingen:

 1. Wat een mooie omschrijving van het St. Jansfeest alsof ik er ook weer even bij was.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie beelden en ja, jouw beschrijving klopt helemaal: St Jan is echt het ultieme feest! Jarenlang genoten wij er ook intens van, met alles deróp-en-deraan ;o) Nu is het zoeken naar een andere vorm maar ook die vinden we meestal wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi feest is dat toch! Ik ken het alleen uit de blogwereld, maar ik ben een klein beetje jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  Movie Online

  BeantwoordenVerwijderen